- Készlet: Készleten
- Cikkszám: 1107
- Súly: 100.00g
- Gyártó: Coffe X-Press
Lehetséges választások
A csomag futárszolgálatnak történő átadása után 1-2 munkanapon belül kézbesítésre kerül.
A termék adatlapon szereplő képek illusztrációk, a gyártók a csomagoláson változtathatnak. A képek a szebb megjelenés érdekében a termékek gyűjtőcsomagolásairól készűltek.
Minden termék ára 1 db termékre értendő!
Minden általunk forgalmazott termék eredeti, gyári csomagolásban érkezik.
Netto 20000 Ft összértékü vásárlás esetén a szállítás ingyenes!
India Cherry - Single Origin Speciality
A Robusta kávé egy másik faj az Arabica mellett, Latin neve a Coffea Canephora. Normális esetben a Robusta instant kávékban kerül felhasználásra, de méltó helyet kapott az eszpresszó keverékekben is. A Robusta erősebb, és nagyobb mennyiségű bogyót termel, mint az Arabica, és a tengerszinttől egészen az 1200 lábig terjed a termesztés határa. Az Arabica azonban nem termeszthető 900 láb alatt. A Robusta több antioxidánssal rendelkezik, mint az Arabica, és átlagosan csaknem dupla annyi a koffeint tartalmaz. A globális kávégyártás kb. 30% -a Robusta, Vietnam a legnagyobb gyártója, majd Brazília, Indonézia, India és Uganda. A kávészemek csillogása és a keserű íz a pirazin nevű vegyületből származik.
A Robusta-t elsősorban az arabicával keverik, hogy csökkentse a késztermék árát. Habár a Robusta bizonyos kávékritikusok által rosszindulatúan alacsonyabb minőségűnek titulált lehet, sokan nem veszik figyelembe, hogy vannak olyan keverékek, amelyeknek hasznára válik majd, mert csodálatos Crema termelő tulajdonságai vannak. Csaknem két évtizeddel ezelőtt csak ugandai Robusta-t használtak, de az Espresso kávé iránti kereslet nagymértékű növekedésével azt találtuk, hogy az indiai Robusta jól illett az Espresso-hoz. Az legkedveltebb kávéink, amiket eladunk, szinte mind tartalmazzák az indiai Cherry Robustát, ezt a keresett indiai tigriscsíkos kávét, amely jó Cremá-t biztosít mind a vendéglátós (karos) Espresso gépekben, mind az otthoni automata Espresso gépekben készített kávéknak. Sok vásárló megjegyzi, hogy az eszpresszójuk olyan, mint egy igazán profi barista által készített ital. Lehetővé teszi az amatőröknek, hogy megközelítőleg olyan kávét készítsenek, amilyet a profi, teljesen képzett baristák tudnak. A profi baristák számára pedig segítséget nyújt, hogy képesek legyenek könnyebben tökéletes Espresso-t készíteni.
Származás: India
Jellemzői: Erős, összehúzó, nagyon testes kávé, nagy mennyiségű koffeinnel
Javaslatok: Bár ez a Robusta nagyon italszerű és élvezetes, különösen cukorral és sok tejjel. A hüvelykujjszabály szerint ezt akár 30% -ban is hozzá lehet adni akár indiai, brazil, perui arabica stb. Kávéhoz. Ez biztosítja, hogy kiváló minőségű krém kerüljön előállításra anélkül, hogy a Robusta keserűsége (vagy befejezése!) a kávé ízét kedvezőtlenül befolyásolná.
Kontinens | Ázsia |